Szívleld meg bőrápolási tanácsaimat, ha forró nyárba vagy igazi télbe utazol

Magunk mögött hagyni a szürkeséget és a rohanást, majd megérkezni egy másik országba, kontinensre, ahol óceánparton hajladozó pálmafák, vagy havas téli táj látványa fogad. Aligha van jobb érzés, mint éghajlatunkról a forró nyárba, vagy igazi télbe utazni.

Valójában másik évszakba érkezel, és ezt arcbőröd is érzi, mert igényei szezonról szezonra is változnak. Ahogyan neked is szükséged van arra, hogy átállj az új időzónára, úgy bőrödnek is jár a „jetlag”. Megszokott bőrápolási rutinodat azonban ne add fel, tisztíts, tonizálj és gondoskodj a nappali és éjjeli hidratálásról, a bőrtípusnak megfelelő ápolásról.

Milyen nehézségekkel szembesül bőröd a melegben?

Az első trópusi élményed bizonyára az lesz, hogy a repülőből kilépve mélyet szippantasz a magas páratartalmú, szinte forró levegőből. A fűtött szoba, iroda száraz levegőjéhez képest ez bizony sokk szervezetednek. Hogy alkalmazkodj, verejtékezni fogsz, ettől pórusaid nem tudnak szabadon lélegezni, könnyebben eltömődnek. Ne gondold, hogy ez csak a zsíros, vegyes bőrűekre jellemző. A száraz és érzékeny, valamint zsír- és vízhiányos bőrt, ha lehet, még jobban kell óvnod a szennyeződésektől, mert így az értékes bőrtápláló hatóanyagok sem szívódnak fel.

Ha megmártózol az óceánban és elnyújtózol a parton, újabb kihívások jönnek. A sós tengervíz szárít, a túlzásba vitt napozás fényártalomhoz, idő előtti ráncokhoz vezet. Minél inkább zsír- és vízhiányos a bőröd, annál inkább törekedned kell arra, hogy nyári arcápolásod minden egyes lépése a hidratálást és a fényvédelmet szolgálja. Fontos, hogy a tisztítással teremts jó alapot a nappali és éjjeli tápláláshoz, a krémek pedig tartalmazzanak szabadgyök-ellenes, antioxidáns hatású összetevőt is, olyat, mint a C-vitamin (aszkorbinsav) vagy éppen a málnamag-olaj.

Hogyan járhatsz bőröd kedvében a zord télben?

A világ legmenőbb síparadicsomainak hölgyvendégei jól tudják, hogy a síruha mellett a legfontosabb, ami nem maradhat ki a bőröndből, az a bőrtípusnak megfelelő, hidratálásban és természetes fényvédelemben jeleskedő arcápoló készítmény. A szikrázó hideg épp úgy szárít, ahogyan a tengervíz, akkor is, ha tetőtől talpig fel vagy öltözve. A káros UV-sugárzást tartogató napfény pedig hol máshol érne, ha nem az arcodon. Ha úgy élvezed a tél örömeit, hogy közben gondolsz ezeknek a hatásoknak kivédésére, sokat teszel azért, hogy a pihenéstől kisimult arcbőrrel érkezz haza.

Apropó, nem tudod, milyen a bőrtípusod? Ide kattintva megnézheted!

By | 2018-03-26T15:15:01+00:00 március 26th, 2018|utazás & bőrápolás|0 Comments

About the Author:

Domján Krisztina vagyok, 100%-ban természetes, prémium natúrkozmetikumok készítésével foglalkozom, a CHRISTINA DOMIAN© az én saját márkám. A szépséged kötelez: a legjobbat kell nyújtanom, hogy ezeket az ígéreteket valóra is váltsam. Remélem, mire megismered, miért épp a natúrkozmetikum a szenvedélyem, és mitől különleges a CHRISTINA DOMIAN© márka, úgy érzed, joggal bízhatsz meg tudásomban, termékeimben, bennem. Magam is tudatos vásárlóként indultam…. Mindig is természetes összetevőkből készült termékek után kutatva böngésztem a boltok kínálatát, főképp, ha bőrápolásról volt szó. Nem véletlenül, hiszen érzékeny bőrű, ekcémára hajlamos gyermekeim vannak. Ez a hozzáállás szerintem rád is jellemző: olyan vagy, aki folyamatosan keresi a számára ideális lehetőségeket a natúr bőrápolási termékek között. Amikor hozzáláttam a CHRISTINA DOMIAN© natúrkozmetikumok fejlesztésének, éjjel-nappal ezzel foglalkoztam. Nem volt olyan családtag, rokon, barát, szomszéd és közeli ismerős, aki ne próbálta volna ki legújabb csodakencéimet. Elárulom: valamennyien nagyon elégedettek voltak a szépítő, ápoló hatással. Lelkesedésem tudással is párosul: van egészségügyi képesítésem, emellett önképzéssel sajátítottam el a természet- és bőrgyógyászat alapjait, valamint beletekintettem a kozmetika rejtelmeibe is. Külön kiemelem a Házikence Tanoda és az Elite Kozmetikusképző Alapítvány-Felnőttképző és vizsgaközpont oktatóitól kapott sokrétű tudást. Szenvedély, szeretet és a természet megannyi csodája – mindez benne van a CHRISTINA DOMIAN© natúrkozmetikumokban, melyek abban különböznek a hasonló termékektől, hogy az egyes hatóanyagokból a maximálisan befoglalható mennyiséget tartalmazzák.

Leave A Comment