Arcbőröd típusával már csak azért sem árt tisztában lenned, mert így meg tudod adni számára azt a napi kényeztetést, amelyet megérdemel. Te tudod, milyen bőrtípus jellemző rád?

Normál, eudermikus bőrtípus

Ha te is azon szerencsések közé tartozol, akiknek nincs gondjuk a bőrükkel, akkor tudod, milyen kiváltság a normál bőrűek táborát gyarapítani. A bőrödről nem lehet azt állítani, hogy túl zsíros, vagy épp száraz lenne. Épp jó, és nincs is vele probléma.

Innen ismerheted fel a normál bőrtípust:

  • selymes, babaarcszerű, a pórusaid finomak
  • az arcod színe enyhén rózsaszín
  • sehol egy pattanás, vagy mitesszer (mázlista vagy)

Jővőprognózis: ahogyan idősödsz, a normál bőrtípusod szárazabbá válhat.

Vegyes és zsíros bőr

A zsíros, seborrheas bőrítpust nehéz nem felismerni, hiszen gazdájuk életét napi szinten megkeserítik az alábbi bőrtünetek:

  • fokozott faggyútermelés
  • tág pórusok, fényes, gyulladt, piros bőr (esetleg vastagabb és sárgásabb)
  • az arcon, esetleg a vállon, háton, mellkason kisebb nagyobb komedók, azaz mitesszerek virítanak
  • súlyosabb esetben jellemzőek rá a bőr alatti dudorok és a pustulák

Vegyes bőr esetében az úgynevezett T-zóna az olajosabb, zsírosabb, és az arc többi része száraz.

A bőr tehát egyrészt túltermeli a faggyút, másrészt szomjazza a lipideket. Nem egyszerű ápolni, használj rá speciális terméket.

Ugyan a zsíros és vegyes bőrtípus oka lehet a genetika, hormonális zavar,  stressz, vagy egy gyógyszer mellékhatása is, de sok esetben az irritáló smink és arcápoló termékek okozzák.

Száraz és érzékeny bőr

Száraz a bőröd? Akkor tudod, hogy milyen kellemetlen a feszülő és érdes érzés. Érdemes megtalálnod a hozzá illő arcápoló termékeket, hiszen a száraz bőr ráncai sokkal mélyebbnek hatnak.

A száraz bőr viszket, hámlik, feszül, érdes és foltos. Az, hogy ezek a tünetek mennyire súlyosak, attól függ, hogy enyhe, közepes, vagy súlyos bőrszárazságról beszélünk.

Annak, akinek nagyon száraz a bőre, a térdén, sarkán, könyökén, és a kezein is száraz a bőre. Az ő esetükben a teljes test speciális ápolására is figyelni kell.

A száraz bőr szomjazik a epidermális lipidek (ceramidok, zsírsavak és koleszterol) és a természetes hidratáló faktorok (urea, aminosavak és tejsavak) után.

A bőr, legyen az bármilyen típusú, csak úgy tudja fenntartani természetes védőfunkcióját, ha megadod neki, amire szüksége van.

Válaszd a prémium minőségű, maximális hatóanyag-tartalmú, 100 %-ban természetes, Christina Domian© natúrkozmetikumokat, és a bőröd meghálálja.

Apropó, nem tudod, milyen a bőrtípusod? Ide kattintva megnézheted!