Amikor a szépség-eszköztárad ellened fordul

Hiába ismerős a márka a reklámokból, hiába fizetsz ki érte egy kisebb vagyont, még így is könnyen udehet, hogy egy neszesszernyi mérget veszel meg. Az arcápolási termékek összetevői általában nem egy-két használat, hanem hosszas kenegetés után lesznek barátból ellenséggé. Jót szeretnél a bőrödnek? Megmutatom, hogy elsősorban mely káros anyagokat kerüld.

Bárhol vásárolsz, kérlek, a saját érdekedben tanulmányozd át a címkét. A termék összetevőit -legyen az tonik, arcradír, avagy arckrém-, még egy webshopban is kötelező feltüntetni.

Íme az ártalmas anyagok listája:

A kőolajszármazékok olcsók a kozmetikai iparnak, de te nagyon drágán meg fogod fizetni az árát. Az ok: nem hagyják lélegezni a bőröd, és hosszas használat után még ki is kiszárítják.

Az alábbi hangzatos álneveken bújnak meg az illatos kenceficékben:

  • Vaseline – vazelin
  • Paraffinum Liquidum – paraffinolaj
  • Mineral Oil – ásványolaj
  • Microcristallina Wax- mikrokristályos viasz

Azt én is belátom, hogy a tusfürdőkben, kézkrémekben, arckrémekben, testápolókban lévő parfüm ugyan szuper illatú, de bánthatják a bőrödet, és allergiás reakciókat okozhatnak. Ha érzékeny a bőröd, mindenképp válassz semleges vagy illatmentes arc-és testápolási terméket.

Azt se feledd, hogy a bőr nem felejt: egy ideig lehetséges, hogy semmilyen gondod nem származik a parfümszármazékból, de később könnyen lehet egy csúnya allergiás reakciód. A legjobb tehát az, ha még ma elkezded a bőröd kényeztetését a natúrkozmetikumok használatával.

Szinte biztosra veszem, hogy a tartósítószerek, azaz a parabének sem ritka vendégek az otthonodban. Ha jobban megnézed, tele van velük a kozmetikai polcod.

A metilparabén E218, etilparabén E214, propilparabén, butilparabén, trikozlán néven „bújkáló” anyag fény hatására gyorsíthatja az öregedést, és még a hormonrendszer működésébe is beavatkozhat. Ugyan melyik nő álma ezek közül bármelyik is…

Az ártatlannak tűnő emulgeálószerek nagyon gonoszul működnek: áteresztővé teszik a bőrt, amely így nagyon könnyen beengedi a mérgeket, és az idegen organizmusokat a szervezetbe. Óvakodj tőle. Ilyen néven találod meg az összetevői listában: polietilén-glikol (PEG), amely polyglykol, polysorbate.

Extra tipp: a színezett krémeket is jobb kerülni, hiszen ki tudja, mi van bennük…

Javaslatom: kerüld a tömegkozmetikumokat, válaszd a minőséget!

A CHRISTINA DOMIAN© márka 100 %-ban természetes, prémium natúrkozmetikumokat tartalmaz, és garantálom, hogy a bőröd egészségére válik! 

Bármilyen is a bőrtípusod, megtalálod a hozzád illő terméket.

Apropó, nem tudod, milyen a bőrtípusod? Ide kattintva megnézheted!

By | 2018-03-26T15:13:15+00:00 február 26th, 2018|Egyéb|0 Comments

About the Author:

Domján Krisztina vagyok, 100%-ban természetes, prémium natúrkozmetikumok készítésével foglalkozom, a CHRISTINA DOMIAN© az én saját márkám. A szépséged kötelez: a legjobbat kell nyújtanom, hogy ezeket az ígéreteket valóra is váltsam. Remélem, mire megismered, miért épp a natúrkozmetikum a szenvedélyem, és mitől különleges a CHRISTINA DOMIAN© márka, úgy érzed, joggal bízhatsz meg tudásomban, termékeimben, bennem. Magam is tudatos vásárlóként indultam…. Mindig is természetes összetevőkből készült termékek után kutatva böngésztem a boltok kínálatát, főképp, ha bőrápolásról volt szó. Nem véletlenül, hiszen érzékeny bőrű, ekcémára hajlamos gyermekeim vannak. Ez a hozzáállás szerintem rád is jellemző: olyan vagy, aki folyamatosan keresi a számára ideális lehetőségeket a natúr bőrápolási termékek között. Amikor hozzáláttam a CHRISTINA DOMIAN© natúrkozmetikumok fejlesztésének, éjjel-nappal ezzel foglalkoztam. Nem volt olyan családtag, rokon, barát, szomszéd és közeli ismerős, aki ne próbálta volna ki legújabb csodakencéimet. Elárulom: valamennyien nagyon elégedettek voltak a szépítő, ápoló hatással. Lelkesedésem tudással is párosul: van egészségügyi képesítésem, emellett önképzéssel sajátítottam el a természet- és bőrgyógyászat alapjait, valamint beletekintettem a kozmetika rejtelmeibe is. Külön kiemelem a Házikence Tanoda és az Elite Kozmetikusképző Alapítvány-Felnőttképző és vizsgaközpont oktatóitól kapott sokrétű tudást. Szenvedély, szeretet és a természet megannyi csodája – mindez benne van a CHRISTINA DOMIAN© natúrkozmetikumokban, melyek abban különböznek a hasonló termékektől, hogy az egyes hatóanyagokból a maximálisan befoglalható mennyiséget tartalmazzák.

Leave A Comment